התחלת שנה במסגרות - הטיפים החשובים
- יאיר סהר
- 29 באוג׳ 2018
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 30 באוג׳ 2018
הפעם שמתי לעצמי מגבלה - עד 2 דקות קריאה.
ברור שאתם קצרים בזמן כי אוגוסט ו"חופש" וחם ואוטוטו השנה מתחילה. מצד שני, כדי שספטמבר יקיים את ההבטחה לשקט, חשוב שנעשה הכנה מוצלחת, כי היא יכולה להשפיע על כל השנה. אז כדי שתוכלו להינות מכל העולמות, עשיתי סינון מאסיבי והכנסתי רק את הטיפים ה-באמת חשובים, ובצורה הכי מקוצרת שאפשר.
מתחילים!
הילדים ואנחנו
ה!טיפ בעיני, לכל אורך תקופת ההסתגלות: מגיעים מוקדם לגן, ממש בסמוך לשעת הפתיחה מאפשר: כניסה רגועה, הצוות יותר פנוי, ההמולה מתפתחת לאט. מאתגר: דורש מאיתנו לצלוח את התארגנות הבוקר. נשתדל: לישון מוקדם, לקום מוקדם, ולייצר שגרת בוקר נעימה. חשוב במיוחד בתחילת השנה.
יוזמים את הפרידה - מקבלים את הקושי (שלהם ושלנו) ונותנים לפרידה להסתיים מאפשר: לקבל את הפרידה ולהירגע מהר יותר. הבטחון שאם הלכנו, סימן שאין חשש. מאתגר: לעזוב ילד במקום חדש, במיוחד כשהוא בוכה. מה יש להרחיב? נשתדל: להיות איתם, להחליט (בעצמנו) שזמן להיפרד. נסביר שנפרדים - טקס קצר ויוצאים.
תאום ציפיות להמשך - נשתף פרטים בסיסיים לגבי התכנית לשעות אחה"צ מאפשר: תחושת בטחון, ודאות ושקט נפשי. מי יבוא לאסוף אותי? מה נעשה אחר כך? מאתגר: לקיים את מה שהבטחנו. ההכנה מראש היא הסכם שחשוב לכבד. נשתדל: לתכנן מראש, וככל שאפשר נאפשר לילדים גם בחירה (בין 2-3 אופציות).
בתקופת ההסתגלות - נשארים במקום אחד, מאפשרים להם להתרחק או להישאר לידנו כרצונם מאפשר: תחושת "בסיס בטוח". כשהם רגועים שאנחנו פה, רגועים יותר לחקור את הסביבה. מאתגר: להמנע מלדחוק בהם לחקור את הגן כשהם בוחרים להיצמד. נשתדל: לזכור שככל שנדחק בהם, נגביר את החשש ואת הצורך להיצמד, בניגוד למטרה שלנו.
כשאוספים את הילדים - חוזרים מיד הביתה (כדאי גם להקדים את שעת ההשכבה ללילה) מאפשר: מנוחה ועיבוד. החוויה במסגרת חדשה מאוד עשירה ומאתגרת - פיסית ורגשית. מאתגר: החוויה שאנחנו לא עושים מספיק יחד, בזמן הקצר שנשאר מהיום. נשתדל: לזכור שמנוחה וזמן לעיבוד יקלו עליהם מאוד את ההסתגלות ובכלל.
אנחנו והצוות
"לשווק" את הילדים - אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני מאפשר: לגרום לצוות לראות את המאפיינים של הילדים שלנו כטבעיים, להבדיל מבעייתיים. מאתגר: לראות בעצמנו את החלקים האלו כמאפיינים אישיותיים באופן שהוא נטול שיפוט. נשתדל: לתאר את הילדים באופן חיובי. "קשה לו בקבוצה גדולה" נחליף ב-"פורח בקבוצות אינטימיות".
לייצר בסיס טוב לשיתוף פעולה - שומרים על קשר טוב עם הצוות במסגרת מאפשר: טיב הקשר שלנו עם הצוות ישפיע על תפיסת הילד שלנו והנכונות לסייע לו. זה אנושי. מאתגר: לא תמיד נוכל לומר רק דברים חיוביים. לעיתים נרגיש צורך להעיר, ונצפה למענה הולם. נשתדל: לזכור את החלקים הטובים, ולהביע הערכה גם בימים כתיקונם (ולא רק כהקדמה להערה).
לכבד את הצוות והניסיון - נותנים אמון ונשארים במעקב מאפשר: לקבל תמונת מצב. כשהצוות מרגיש שמאמינים בו, קל יותר לייצר ערוץ תקשורת פתוח. מאתגר: לזכור שגם צוות מאוד מקצועי לא יכול לרצות את כולנו, ושהילדים מקבלים "השלמות" בבית. נשתדל: להעיר (באופן נעים) רק על היבטים מהותיים שלא ניתן להשלים איתם, מחשש לפגיעה בילדים.
יש לכם טיפ חשוב ששכחתי? אשמח לקרוא.
קחו את כל העצות בערבון מוגבל. חשוב להתאים את ההתנהלות לגישה שלכם, לשגרת החיים המשפחתית ולמאפיינים של הילדים.
עכשיו שיולי אוגוסט הסתיימו, החודשיים המאתגרים לפנינו (זה הכי אופטימי שלי).
שתהיה שנה יוצאת מן הכלל!
Comentários